Top navigation Players Media Awards Partners About
Change skin White Black
Partners Medion Intel ASRock Kingston

You are here: Home / Groups / PoroKerho^
PoroKerho^
PoroKerho^Poronjäkälä eli harmaaporonjäkälä (Cladonia rangiferina, syn. Cladina rangiferina) on poron tärkeintä ravintoa. Aikaisemmin katsottiin harmaaporonjäkälän (Cladina rangiferina) olevan oma lajinsa, mutta nykyään ne katsotaan samaksi lajiksi.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Poroja palkataan esim. Lappiin valokuvamalleiksi turisteille. Porojen palkka on pääasiallisesti huono, he tekevät töitä jäkäläpalkalla.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Poronkusi on kansanomainen nimitys poron erittämälle virtsalle. Tätä ei moni tiedä, mutta perinteisten ainesosien ohella myös poronkusta käytetään esimerkiksi siman ja Lapin Kullan valmistamiseen. Poronkusi on mainittu CMX-yhtyeen biisissä "Discoinferno". Muoniolaiset juovat poronkusta samaan aikaan kun suomalaiset juovat iltateetä. Muoniolaiset pitävät poronkusta erittäin terveellisenä ja luulevat saavansa siitä päivän ravintotarpeen.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Poroilla on myös toinen tapa terrorisoida ihmisiä: Niiden papanoita myydään matkamuisto-myymälöissä pienissä pusseissa. Poron papana on pieni, musta ja kiinteä pallero, ja niitä on paljon. Papanat näyttävät ihan lakritsi-palleroilta, mutta eivät ole missään nimessä lakritsia, vaan koostuu porojen syömistä myrkky-sienistä, LSD:stä, jäkälästä ja metsästä löytyvistä muovipusseista. Ne saattavat syötyinä aiheuttaa riippuvuuta ja ripulin, joten älä siis mene metsässä syömään poronpaskaa. Äläkä myös osta matkamuisto-myymälöistä poronpaska-pusseja, koska ne ovat tarkoitettu turisteille, jotka tunnetustikin syövät kaikkea moskaa, mitä heille tarjotaan, heidän elimistö kestää sen, he ovat ulkomaalaisia.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Poroilla on myös tapana tuurittaa aivan helvetisti cs matseissa paskoilla pingeillä jotka ovat yhteydessä Lappalaisten igluihin.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Founder
WeaponSpecialist* 'WeaponSpecialist' *
Members: 10
Visits: 1379

Member origin
fi Finland
6

se Sweden
1

jm Jamaica
1

pt Portugal
1

ro Romania
1Members

Partners Amazon Appstore G2A.com